March 16, 2014

Sadin pon sodaaap.

Hari ni Ahad.
Ummi plan nak jalan2 membawa diri dan mencuci mata sekitar bangkok. Dari malam tadi dah pikir2 mana tempat yg ummi nak redah.

Bangun lambat.
Arghh. Banyak agenda tergendala.
Hari Ahad.Apa yg lebih best dari bersantai anak beranak?
Maka ummi lupakan hasrat ummi dan dalam kemalasan melanda ummi ke dapur juga utk masak.masak sadin je nak oii.
Rasa dah berbulan lamanya tak masak sadin.reason being is...can food is my no.last option.

Banyak kali dah cakap makanan dlm tin mmg kurang baik.always find a fresh one!
Sesekali teringin ni kan mudah2an xde apa2.huk huk-

Resepi sadin ummi.
Bawang besar
Bawang putih
Halia.
Cilipadi
Cili kisar
Kuantiti ikut suka nak banyak mana.

Hiris  bawang 2 halia semua dan tumis hingga naik bau.

Masukkan cilipadi.
Masukkan cili kisar satu sudu.
Agak2 naik minyak.masukkan sadin.
Kacau rata.
Garam secukup rasa.

Ummi masukkan bendi.

Note here ummi suka brand sadin king cup.
Lepas ni mungkin akan bertukar kepada adabi.

Ok sudah sedia tuk dimakan bersama nasik panas.nyum3.

1 comments:

diana hussin said...

sdp ke letak kacang bendi tu?

Post a Comment