seperti biasa.
resepi ummi yg simple dan mudah.
pisang belah dua memanjang
tepung serbaguna / gandum anggaran ikut banyak mana pisang.
minyak panas
Air garam ( air dan garam.secukup rasa )
panaskan minyak untuk menggoreng.
tuangkan sedikit minyak yg sudah panas ke dalam mangkuk yg berisi tepung.tujuan?
petua nak bagi garing skit kut haha tp tetap x garing sgt laa batter ummi.
gaulkan bersama tepung tadi.
masukkan air garam sedikit2 dan gaul sebati hingga mendapat batter / adunan tepung tidak terlalu cair atau pekat.
masukkan pisang dan goreng dalam minyak panas tadi.
siap.makan ketika panas.
komen: rasa dia sedap.lemak2 gitu.tp xpuas hati sbb tepung mcm serap minyak skit dan x garing sgt.
bila google resepi nak bagi garing diorg letak telur.
the thing is ; im not the fan of telur and ill try to avoid telur dalam masakan.
perasan x ummi jarang boh menu telur dalam masakan heheh
telur rebus untuk nasi lemak atau laksa, telur untuk kek or cookies dan masak nasi goreng/mee goreng untuk anak2.
but for me myself xbrapa suka telur.so a BIG no telur utk goreng pisang hehehe.
hodoh kan pisang ni.asal.sedap bolehlah. :p
0 comments:
Post a Comment